A nyári, zamatos, napon érett paradicsomokat szinte vétek nem felhasználni egy jó kis, paradicsomos spagettihez. Élvezzük a természet adta friss zöldségek erejét, és készítsünk minél több szezonális, és könnyed ételt nyáron. Ezzel a recepttel nagyon egyszerű dolgunk van: bedobjuk a sütőbe a zöldségeket, majd az egészet leturmixoljuk krémsajttal és bazsalikommal. A csodásan illatozó és krémes szósszal pedig már csak nyakon öntjük a kifőtt spagettit, és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 75 dkg koktélparadicsom,
- 6 gerezd héjas fokhagyma,
- kb. 0,5 dl olívaolaj,
- 1 kis csokor friss bazsalikom,
- 25 dkg spagetti,
- 10 dkg szobahőmérsékletű natúr sajtkrém,
- Só, bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A paradicsomot néhány héjas fokhagymával együtt, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, és tépkedünk mellé pár levélke bazsalikomot. Megcsurgatjuk néhány evőkanálnyi olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A megsült paradicsomot, és a meghámozott fokhagymát olívaolajostól, kisülő szaftostól leturmixoljuk a friss bazsalikommal, krémsajttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a kifőtt spagettivel jól összekeverjük. Ha esetleg picit kihűlt volna, dobjuk vissza a tűzhelyre, és pár perc alatt melegítsük fel.