Keresés
HU
Termékkínálatunk
  Menü Bezár
  Vissza az összeshez

  Az immunrendszer erősítése - Házi praktikák

  Az immunrendszer erősítése - Házi praktikák

  Immunrendszerünk véd meg bennünket a vírusfertőzésektől, így nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a megerősítésére. Az őszi hónapok kimondottan kedveznek a betegségek terjedésének, egyre többen esnek ágynak influenzaszerű, megfázásos tünetekkel, ezeknek a kórokozóknak egy legyengült immunrendszer képtelen ellenállni. A hűvösebb idő beköszöntével jellemzően kevesebb időt töltünk a szabadban, a téli időszakra pedig már a nyáron bevitt vitaminraktárak is kiürülnek, ezért is fogékonyabbak lehetünk a betegségekre. Immunrendszerünk erősítésével ellenállóbbá tehetjük szervezetünket. A következőkben tippeket adunk arra, hogy milyen módszerekkel, praktikákkal és milyen élelmiszerek fogyasztásával védekezhetsz a bacilusok ellen.

  Az immunrendszer szerepe, az erős immunrendszer titka

  Szervezetünk mindennapi életünk során folyamatosan olyan organizmusoknak van kitéve, amelyeket, ha belélegzünk vagy lenyelünk, könnyen betegséghez vezethetnek. Ezek az organizmusok ellen dolgozik testünk „beépített” védekező mechanizmusa, az immunrendszerünk. Az, hogy képes-e kivédeni a kórokozókat azon is múlik, hogy megfelelően működik-e. Az immunválasz erősítése az életmódváltással, valamint immunerősítő antimikrobiális és vírusellenes gyógynövények használatával érhető el, de nem megy ez egyik napról a másikra. Hosszú folyamat és odafigyelés eredménye egy erős, ellenálló immunrendszer.

  Fontos tudnunk immunrendszerünkről azt is, hogy két részből áll. Az egyik a veleszületett immunrendszer, amely általános védekezésként működik a kórokozókkal szemben. Másik oldalról pedig jelen van az adaptív immunrendszer, amely olyan nagyon specifikus kórokozókat vesz célba, amelyekkel a testünk már találkozott. Immunrendszerünk e két része kiegészíti egymást bármely kórokozóra vagy káros anyagra adott reakcióban. Az immunrendszer csodálatos tulajdonsága, hogy folyamatosan alkalmazkodik és tanul, hogy a testünk meg tudjon küzdeni az idővel átalakuló baktériumok vagy vírusok ellen.

   

  Immunerosito-vitaminok.jpg

   

  Immunrendszerünk erősítése a gyakorlatban egyénenként különböző lehet, és függ az elérni kívánt céljainktól is. Például, ha nagyobb fizikai erőre vágyunk, akkor rendszeresen többet kell mozognunk, aktívabb életmódot kell élnünk, mint azelőtt. Ha pedig a betegségekkel szemben szeretnénk ellenállóbbak lenni, akkor az étkezésünkre és a megfelelő pihenésre kell fokozottabban figyelnünk. De ha a stresszes helyzeteket szeretnénk jobban kezelni, akkor érdemes megtanulnunk többféle stresszkezelő technikát. Iktassuk be mindennapjainkba a rendszeres mozgást, használjuk a tudatos légzés technikáját és engedjünk teret a relaxáció különféle módszereinek testi és lelki egyensúlyunk visszaszerzésére. A legfontosabb tehát, hogy csak mi magunk fogjuk tudni kitapasztalni, hogy mi hasznos szervezetünk számára.

  Az életmódunk és az étkezésünk megreformálása az első és legfontosabb lépés az immunrendszerünk megerősítéséhez vezető úton. Van néhány aranyszabály, amelyet érdemes mindenkinek betartani, aki szeretné szervezete védekezőrendszerét felturbózni. Először is fontos, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, emellett igyunk minél több vizet a nap folyamán. Kerüljük a cukros és az előre feldolgozott élelmiszereket, lehetőleg ne válasszunk félkész vagy kész gyorsételeket. Ne fogyasszunk alkoholt, ne dohányozzunk, viszont mozogjunk rendszeresen kint a szabadban. A stresszkezelést már korábban is említettük, de itt is lényegesnek tartjuk kiemelni, mivel a belső feszültség megfelelő kezelése nagyban hozzájárulhat egészségünk jólétéhez.

   

  Eros-immunrendszer.jpg

  Immunerősítés a Közértpusszal!

  Amikor az immunrendszerünk megfelelően működik, észre sem vesszük. Azonban, ha az immunrendszer teljesítménye sérül, akkor bizony szembe kell néznünk a betegséggel. A friss zöldségek, gyümölcsök, a gyógynövények, az ásványi anyagok, az ételek és az életmódbeli változások segíthetnek a fertőzések megelőzésében és leküzdésében. Figyeljünk oda immunrendszerünkre, erősítsük szervezetünk védekezőképességét! Várunk weboldalunkon, ahol mindent megtalálsz immunrendszered felturbózásához!

  Hozzászólások
  Megjegyzés Bezárás

  Szállítunk hozzád?

  Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!