Kevésbé ismert, nem a szépségéért kedvelt zöldségünk a csicsóka, ugyanakkor annyi vitamin és ásványi anyag forrása, hogy kár lenne kihagyni az étrendünkből. Krémlevesként, csipszként, sült burgonya alternatívájaként, és tócsniként is remekül megállja a helyét a konyhában. A póréhagymás csicsóka tócsni a csicsóka mellett a hozzá felhasznált, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt révén is nagyon egészséges, fitt finomság, melyet akár a serpenyőben, akár a sütőben is megsüthetünk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csicsóka,
- 2 tojás,
- 4 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt,
- 1 kk. só,
- 1 db póréhagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- tálaláshoz: tejföl, petrezselyem.
Elkészítés:
A csicsókát jól megmossuk, és egy szivacs segítségével alaposan ledörzsöljük róla a külső, földes réteget. Lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.
Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sót, egy fél póréhagymát aprítva, fokhagymát lereszelve. Jól összedolgozzuk, majd egy kis zsiradékon, serpenyőben megsütjük.
Egy-egy evőkanálnyi adagot ellapítva sütjük akár a tűzhelyen, de akár a sütőben is süthetjük. Tejföllel, póréhagyma karikákkal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.