Zamatos, lédús, egészséges zöldségek és gyümölcsök, ízben utánozhatatlan friss termékek! A termelői árunak valódi illata és íze van, emellett mindig friss és magas vitamintartalommal rendelkezik. A zöldség- és a gyümölcsfogyasztás nagy mértékben támogatja egészségünket, amelyre minden nap szüksége van szervezetünknek. Fontos, hogy változatosan válogassuk össze ezeket, érdemes mindig szezonnak megfelelőt választani.
Béta-karotinja és más antioxidáns vegyületei csodát tesznek a megfáradt bőrrel, C- és E-vitaminja pedig a hajat szépíti. A béta-karotin, amely az A-vitamin előnyaga, a nyálkahártyákat is segít egészségesen tartani, ráadásul ez a tápanyagbomba az immunrendszer optimális működését is segíti.
Magas a káliumtartalma a burgonyának, hiszen 100 grammban 340 milligrammnyit találunk, aminek fontos szerep jut a sejtek anyagcseréjében, s részt vesz az ideg- és izomműködésben is. Tápláló fitovegyületeket is tartalmaz a burgonya, illetve egyes különleges fajtákban kimondottan nagy mennyiségben mutattak ki antioxidánsokat.
Magas a káliumtartalma a burgonyának, hiszen 100 grammban 340 milligrammnyit találunk, aminek fontos szerep jut a sejtek anyagcseréjében, s részt vesz az ideg- és izomműködésben is. Tápláló fitovegyületeket is tartalmaz a burgonya, illetve egyes különleges fajtákban kimondottan nagy mennyiségben mutattak ki antioxidánsokat.
Az újkrumpli vitaminokban és ásványi anyagokban jóval gazdagabb a telet veremben átvészelt krumplinál, magas víztartalmánál fogva pedig energiatartalma csak töredéke annak, így diétázók is bátran fogyaszthatják.
Alacsony növésű, ős honos, fürtös, rezisztens paradicsom fajta. Folyton termő. A termés testes, 4-5 cm átmérőjű, jól tárolható. Íze zamatos és lédús hússal rendelkezik. .
A paradicsom nagyon egészséges, kalóriaszegény gyümölcs. A benne lévő likopin nevű antioxidánsnak köszönhetően a gyümölcs fogyasztásával küzdhetünk a szabad gyökök, a rák és az idő előtti öregedés ellen. A likopin jó beépüléséhez valamilyen zsíros közeg szükséges, így például igen jót teszünk magukkal, ha vajas kenyér mellé 1-2 paradicsomot eszünk reggeli vagy vacsora gyanánt, sőt az sem véletlen, hogy a mediterrán vidékeken az olívaolaj-paradicsom megbonthatatlan egységet képez.
Illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen előnyös. Gyógyhatása: A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású.
A fejes saláta kiváló rostforrás. Így jó hatással van a gyomorműködésre, vízhajtó hatású, stimulálja a vérképzést és veseműködést, magas a C-vitamin tartalma, és sok B-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, fehérjét is tartalmaz.
A jégsaláta levelei sárgászöldek, a fejes saláta leveleinél vastagabbak, erősebbek, roppanósak, magasabb a víztartalmuk, jobban ellenállnak a sérülésnek, ízük enyhén édeskés. Más típusokhoz képest hosszabban eltartható, nem esik össze, továbbá a hőhatást is jobban tűri.A jégsaláta energiatartalma alacsony, bővelkedik jótékony tápanyagokban, valamennyi vitamint tartalmazza a B12- és a D-vitamin kivételével. Több klorofill és karotinoid található benne, mint a fejes salátában, ásványi anyagok tekintetében meg kell említeni a kalciumot, vasat és a foszfort.
A banánban található A-, C-, E-, K-vitaminok mellett megtalálható majdnem az összes B- vitamin is. A B1-, B2-, B3-, B6-vitaminok gondoskodnak a vörösvérsejtek kialakulásáról, az idegrendszer megfelelő működéséről, segítenek a stresszmentes mindennapokban. A K-vitamin a csontképződésben játszik fontos szerepet, akár csak a kalcium, ami szintén megtalálható a banánban. A kalcium mellett a vérképzéshez elengedhetetlen vas és az immunrendszert védő cink is jelen van ebben a gyümölcsben.
Középnagy, vagy nagy (170-200 g), gyümölcse lapított gömb alakú, középen hasas, a felület csaknem teljes felületét élénkpiros mosott fedőszín borítja. Fehéressárga húsa, nagyon lédús, édes-savanykás, enyhén fűszeres. Tárolhatósága kiemelkedően jó.
Középnagy vagy nagy, zöldessárga, édeskés, kellemes ízű, enyhén savas, aromás, illatos, kiemelt jelentőségű fajta, 6 hónapig tárolható, a világ legelterjedtebb fajtája.
A ’Jonagored’ almafajta egy ’Jonagold’ klón, amelyre jellemző a nagyfokú genetikai variabilitás. Középerős növekedéssel rendelkezik, idősebb korára szétterülő koronát nevel, növekedése lelassul.
A 'Pinova' egy kitűnő tulajdonságokkal rendelkező almafajta. A 'Clivia' és a 'Golden Delicious' fajták keresztezésével állították elő Németországban (Drezda-Pillnitz, 1986). Gyümölcse alacsony allergéntartalmú, ezért különösen érdekes az allergiások számára.
A rózsafélék családjába tartozó almafa minden kontinensen megtalálható, több mint hétezer fajtáját ismerik. Leginkább a mérsékelt éghajlati övben termesztik, Európából a világtermelés fele származik.
Gyümölcse nagy (230-300 g), megnyúlt kúp vagy csonka kúp alakú, jellegzetes paraszemölcsökkel. Zöld héja lassan sárgul be, fényes, kissé viaszos, nem perzselődik. Napégésre hajlamos. Húsa kemény. Íze fogyasztásra érett állapotban üde, kellemes, fűszeres, zamatos, harmonikus. Cukor/sav aránya igen kedvező.
A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggelizőasztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok. fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggelizőasztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsban (illetve más citrus gyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok. fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
A vilmos körte az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb fajta. Középnagy vagy nagy méretű 160-220g közötti. Húsa fehér, illatos, lédús, muskotályos zamatú. Héja vékony, teljes éréskor halványsárga, napos oldalán enyhe pírrel.
A mézédes ananász nem csak ízével emelkedik ki a trópusi gyümölcsök közül, hanem magas vitamintartalma is jelentős. A vitaminok közül fellelhető benne az A, B, C-vitamin, ezeken felül pedig mangánt, káliumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, amik megerősítik immunrendszert, serkenti az anyagcserét, szabályozza a vízháztartást, valamint biztosítja a gyomor egészséges működését. Már 30 dkg ananász is képes fedezni napi C-vitamin és mangánszükségletedet. A benne található bromélia enzimek pedig a fehérje emésztésében nyújtanak segítséget.
Rengeteg béta karotint, és B-vitamint szolgáltat. 100 g-ban 80 mg C-vitamin is található, ami szintén nem csekély mennyiség. A papain nevű fehérjebontó enzim jótékony hatással van a szervezet fehérje háztartására, közérzetünkre, és emésztésünkre is. Ez a papain húspuhító hatású is, desszertekben viszont megakadályozza a zselatin megszilárdulását. A répa nem az egyetlen A-vitamin forrás. Ez a gyümölcs is tartalmaz A-vitamint, flavonoidokat, például s luteint, melyek segítenek megőrizni a membránok egészségét, és megelőzik a korral járó makula degenerációt. A flavonoidok és fitonutriensek a papayában lekötik a szabad gyököket és a sejtek egészségét is segítik.
Vitaminok közül elsősorban A- és C-vitamint tartalmaz. Gyógyhatását a béta-karotin tartalmának köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz B vitamint is, valamint káliumot és rostot. Kiemelkedő ásványi anyag tartalmával pedig rendszeres fogyasztás mellett, fedezhetjük a napi szükségletünket. Ezen felül kiváló immunerősítő és méregtelenítő hatásairól ismert.
A nyugati konyhában az eper utána az áfonya a legnépszerűbb bogyós gyümölcs, melynek több fajtáját ismerhetjük. Az apró gyümölcsöt nem csak a nagyon finom íze miatt fogyaszthatjuk, hanem rendkívül magas antioxidáns tartalma miatt is, ami nélkülözhetetlen egy egészséges szervezet részére.
Gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Található benne magnézium, vas, B- vitaminok, K- vitamin, kálium. A többi gyümölcs közül kiemelkedően magas kalcium tartalommal rendelkezik, melynek szerepe van a csontok és a fogak felépítésében, a véralvadásban, a neuronok ingerületvezetésében, az izmok összehúzódásában, az enzimek működésében, a szabályos szívműködésben valamint a mélyebb alvásban is. 100 g füge körülbelül egy felnőtt ember rost bevitelének 16%-át teszi ki, ezzel hozzájárul a vér koleszterin szintjének csökkenéséhez, véd egyes rákkeltő anyagok bélben történő kialakulása ellen.
A jó öreg gyömbér az egyik legjobb fűszer-gyógy-növény, nem véletlen, hogy univerzális gyógyszernek is nevezik. Gyógyító hatása olyan sokoldalú, lehet, hogy rövidebb lenne azt felsorolni, mire nem jó. Ez a jellegzetesen erős, csípős illatú gyökér az egyik legszélesebb körben használt és leggyakrabban vizsgált konyhai orvosság, már legalább ötezer éve használják gyógyászati célokra, (és persze a konyhában is) viszonylag kis mennyiségben is kifejti a kívánt hatást. A gyömbér fokozza az emésztő nedvek és az epe termelődését, a nyálképződést, segít a nehéz, zsíros ételek emésztésében, jelentős B16-vitamin tartalma az egész alapanyagcsere egyik legfőbb vitaminja. Kéntartalma belső tisztítóként és erjedésgátlóként is működik, ennek hatása mérsékli a felfúvódást és a bélgázok képződését. A benne lévő ásványi anyagok közül kiemelkedik a magas káliumtartalma, amely elengedhetetlen a szabályos szívritmushoz, biztosítja a megfelelő izomerőt (a szívizomban is!), valamint vérnyomás szabályozó.
A kandírozásnak köszönhetően már nem csak nyáron élvezhetjük az egyik legkedveltebb gyümölcsöt, hanem az év bármely napján. Az eljárást követően megmarad az eper jellegzetes íze, és magas cukortartalma ellenére is megtartja a friss gyümölcsre jellemző jótékony tulajdonságait.
A legjobb, válogatott szőlőszemekből készült mazsola három fajtáját fedezhetjük fel termékkínálatunkban. Ez a három fajta az apró szemű, normál, barna színű mazsola, a nevéből is adódóan világosabb arany mazsola, és a nagy szemű óriásmazsola. Bármelyik fajtát választjuk, nem okozhat csalódást, hiszen mindhárom visszaadja az érett szőlő édes ízét. Az aszalásnak köszönhetően nem csak ősszel, hanem az év minden napján élvezhetjük ezt az ízt, melynek minőségét akár egy évig is megtartja, helyes tárolási feltételek között.
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 500 g
Nettó tömeg: 850 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 500 g
Nettó tömeg: 850 g
A savanyított gyöngyhagyma kitűnő hozzávalója a könnyű salátáknak és falatkáknak. A pác megfelelő arányainak és kíméletes savanyítási eljárásunknak köszönhetően, a gyöngyhagyma megőrzi ropogós jellegét.
Töltő tömeg: 300 g
Nettó tömeg: 500 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 300 g
Nettó tömeg: 700 g
Közvetlen fogyasztásra, sültek mellé savanyúságként. Savanyúságaikat friss, termelői alapanyagokból készítik több, mint 30 év tapasztalat alapján. Igazi házias ízek és roppanós állag.
A savanyúságokban kivételesen magas arányban találhatóak vitaminok és ásványi anyagok. A savanyú káposzta C-vitamin tartalmáról mindenki hallott (20mg/100g), de valójában minden savanyúság pozitív e téren. A vitaminok hatását tovább erősíti az, hogy a probiotikumok az emésztőrendszeren keresztül képesek megnyugtatni az immunrendszert, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni az allergiás tüneteket és a megfázást, növelni az immunrendszer reagálóképességét, és még bizonyos ráktípusok ellen is védelmet nyújtanak. Nem árt tudni, hogy sok vitamin a savanyúság levébe oldódik, így azt is érdemes elfogyasztani.
Töltő tömeg: 300 g
Nettó tömeg: 500 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 500 g
Nettó tömeg: 850 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 500 g
Nettó tömeg: 850 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 500 g
Nettó tömeg: 850 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltőtömeg: 750 g
Nettó tömeg: 850 g
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Ugyan túlzás lenne a savanyúságokat a zsírégetés titkaként emlegetni, mégis kétségtelen, hogy az ecetes lében eltett, erjesztett ételek jó hatást gyakorolnak a fogyásra is. A legtöbb savanyúság nemcsak szegény kalóriákban, de számos más tulajdonságával is segít, hogy egészségesebb legyél, és könnyebben fogyj, így nagyon érdemes minél több étkezés során fogyasztani belőlük.
Töltő tömeg: 500 g
Nettó tömeg: 850 g
Nagyon jó fertőtlenítő gyógytea készíthető belőle, mely megvéd a betegségektől, meghosszabbítja a sejtek életét, erősíti immunrendszerünket. Vérbőséget fokozó hatása javítja a vérkeringést, vérszegénység esetén kiváló. Kezelhető vele köhögés, hörgő- és szájüregi gyulladások, orrdugulásra inhalálni kell vele.
A friss oregánó nagyon jó rostforrás, tele van vitaminokkal és tápanyagokkal. Vas- és mangántartalma mellett, található benne kalcium, C- és A-vitamin, valamint omega3 zsírsavak. Az oregánó nagyon jó és hatékony fertőtlenítő, gombaölő, vírusölő, görcsoldó hatással bír, és jótékonyan hat az emésztésre is.
A rozmaring segít légzőszervi- és megfázásos megbetegedések esetén, amit köptető és enyhén gyulladáscsökkentő hatásának köszönhet. Nátha ellen is hatékony. Segíti a vérkeringést, ezáltal felmelegíti az izmokat és a szerveket, aminek hatására el tud lazulni az izomzatunk.
Ezeken kívül számos olyan keserű anyag is megtalálható benne, melyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerünkre, továbbá elősegítik a telítettségérzés kialakulását. A rozmaringsav is ide sorolható, aminek többek közt vírus- és baktériumölő, illetve gyulladáscsökkentő hatása van.
kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. A belőle készült tea vízhajtóként is jól funkcionál, de használják felfúvódás, emésztési zavarok, hányinger, fogínygyulladás, álmatlanság vagy éppen étvágytalanság ellen is. Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik, éppen ezért akár sebgyógyításra is használható. Továbbá serkenti a tejképződést, és tumort megelőző hatása is ismert.
Az élénk lila színű szárak és karcsú levelek igazán pompás megjelenést kölcsönöznek a hajdina mikrozöldnek, melyek édes és földes ízzel párosulnak.
Szendvicsek, saláták, köretek kedvelt összetevői.
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.