<br /> Kedves Vásárlónk! <br /> Magyarországon a tradicionális kékszőlő fajták telepített felületének többsége kékfrankos. Ez a telepítési arány egyrészt kifejezi a magyar vincellérek több generációjának értékítéletét, másrészt azt is jelenti, hogy a mai magyar vörösbor szeretőborivó népesség a kékfrankoson nőtt fel. Mint szőlőfajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, szinte minden évjáratban megbízhatóan jó minőséget hoz, mint borfajta pedig kiválóan alkalmas az általános népszerűségre. Érzékszervi jellemzői alapján a Kékfrankos áll az origóban, hozzá képest mondhatjuk borokra, hogy savasabb vagy lágyabb, sötétebb vagy világosabb, gyümölcsösebb vagy érleltebb. Színe bíborvörös, illata, íze a szederre emlékeztet, enyhén fanyar, mégis friss, gyümölcsös. Fogyasztását vörös húsokhoz, magyaros ételekhez 18 °C- ra hűtve ajánlom.<br /> <br /> Kedves egészségére!">