Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Tojásos nokedli fejes salátával - recept

    Tojásos nokedli fejes salátával - recept

    Van az úgy, hogy a saláta határozza meg a főételt, ehhez igazítjuk, hogy mit főzünk. Ilyen például a friss fejes saláta, ami kiált a klasszikus ecetes salátán keresztül a tojásos nokedliért. A kettő együtt pontosan olyan, mint a borsó meg a héja. A házi tésztából készült galuskának nincs párja, szimplán összesütve tojással is zseniális, amit még szó szerint megfejelünk egy kis friss salátával, és ezáltal beleharapunk a már-már nyárba hajló, nagybetűs tavaszba.

     

    Hozzávalók 2 személyre:

    A nokedlihez:

     

    A tojásos keverékhez:

     

    A fejes salátához:

     

    Elkészítés:

    A jó nokedli egyik titka, hogy frissen készüljön, amikor már készen áll a befogadására a felforrt vizes fazék. Így az elején érdemes a vízforralást megkezdeni, a sót pedig csak forrás után adjuk hozzá.

    A nokedli tésztához a lisztet keverjük össze a sóval, üssük bele a tojást, majd apránként locsolgatva hozzáadjuk a langyos vizet, és kezdjük el fakanállal keverni. Semmiképp ne adjuk hozzá egyből az összes vizet, figyelni kell arra, hogy mennyit vesz fel a tészta. Állagra a lángos tésztánál picit sűrűbb állagot kell elérnünk, de a túl kemény tésztával is vigyázni kell. Plusz vízzel, és liszttel tudjuk szabályozni a tökéletes állagot. Jól kikeverjük a tésztát, hogy sehol se maradjon benne száraz rész.

    Egyből szaggatjuk a felforrt, megsózott vízbe, közben lejjebb véve a hőfokot közepesre. Amint feljönnek a víz tetejére, készen is vannak (kb. 2 perc).

    A tojásokat ízlés szerint ízesítjük, egy löttyintésnyi tejjel elkeverjük, felverjük.

    A vajat egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, átforgatjuk benne a nokedlit, ráöntjük a tojásos keveréket, majd 1-2 perc alatt készre sütjük. Az eredeti recept szerint az az igazi, ha még krémesen vonja be a tojás a galuskát, de ez ízlés kérdése is. Ha teljesen biztosra mennénk azzal, hogy megsült a tojás, akkor picit pirítsuk tovább, de vigyázzunk, hogy még ne szárítsuk ki. Minél szaftosabb, annál finomabb.

    A fejes salátához összekeverjük az ecetet, cukrot, csipet sót, és vizet, majd a saláta levelekre öntjük. (Ha szaftosabban szeretjük, akkor tegyünk még mindenből picit többet.)

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!