Lisztből, tojásból, kevés vízből készített, sóval ízesített, napon szárított magyar tésztaféle. A tarhonya önálló ételként is szerepelhet, de gyakran köretként készül, például pörköltek mellé.
Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Ahogy a neve is mutatja, copfként van összefonva, és így kialakul benne egy kis kövér, harapnivaló rész, amitől a leginkább galuskára emlékeztet. Köretként és egytálételekhez egyaránt felhasználható.
Olaszul (capellini)és angolul is angyalhajnak hívják. Húslevesbe főzik, mindig lelóg a kanálról. Vastagabb cérnametélt a fedelini. Igazán hajszálvékony formája a tagliolini. Sáfránnyal színezve és ízesítve is létezik, a sáfrányos capellini, amely ideális halas mártáshoz vagy tenger gyümölcseihez. Régen a háziasszonyok képesek voltak teljes egészében kézzel elkészíteni ezt a népszerű tésztafajtát.
A csicseriborsó tészta magas fehérje tartalmú termék.
Mivel élelmi rostokban gazdag támogatja emésztésünk.
Több ásványi anyagot (vas, magnézium, cink, kalcium) és vitamint (karotin, B1, B6,
E vitamin, folsav ) tartalmaz.
A hajdina zsírmentes, sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz.
Jótékonyan hat a koleszterin szintre, maga rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja, valamint segíti a zsírégetés folyamatait.
Tápértéke igen magas, sok fehérjét tartalmaz.
Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok rosttal, így cukorbetegek és
fogyókúrázók számára is javasolható.
Minden esszenciális aminosavat tartalmaz.
Lúgosító hatású. Vitamindús és tápláló.
A vöröslencse kiváló tápértékű, magas fehérje tartalmú alapanyag. Rostban gazdag, omega-3 és omega-6 zsírsavakat és hasznos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.