Ha szereted a rizses csokit felturbózott verzióban, rajongsz a mogyoróvajas nyalánkságokért, vagy szimplán előnyben részesíted a házi, sütés nélküli édességeket, ez a te kedvenc recepted lehet. Végtelenül egyszerűen, pár laza keveréssel elkészül, jól be kell hűteni, de utána, csodásan szeletelhető és luxus csokiként belerejthető a Mikulás csomagokba is.
Hozzávalók:
- 70 g sótlan mogyoró
- 15 dkg olvasztott vaj
- 3 púpos ek. porcukor
- egy bögre kakaós Győri édes keksz
- egy csipet só
- 1 bögre natúr mogyoróvaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 3/4 bögre puffasztott rizspehely
Elkészítés:
- Az étcsokoládét pár teáskanálnyi mogyoróvaj kíséretében gőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk, és hagyjuk lehűlni.
- Az olvasztott vajban elkeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, csipet sót, jól összekeverjük.
- A kekszet apróbb darabokra törjük, a sótlan mogyorót darabosra ledaráljuk, és a felét, a rizspehellyel, keksszel együtt beledobjuk a mogyoróvajas masszába, majd összedolgozzuk.
- Egy szilikonos sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és rácsorgatjuk az étcsoki szószt. Egy kis aprított mogyoróval megkoronázzuk a tetejét, és hűtőbe tesszük legalább néhány órára, de inkább egy egész éjszakára.