Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Kenyér quiche - recept

    Kenyér quiche - recept

    Száraz, szikkadt pékáruból, kenyérből, kifliből, zsemléből sokfélét készíthetünk: például zsemlemorzsát, kis kockákra vágva krutont a krémlevesek betéteként. Remek bundáskenyér, melegszendvics, pirítós alapanyag, és fasírthoz, zsemlegombóchoz, máglyarakáshoz is kiváló. Azonban a franciák pazar pitéjére, a quiche-re már kevesebben gondolnának, ha maradék kenyérről van szó. Pedig annyi idő alatt előkészíthető, amíg bemelegszik a sütő, és fantasztikus vacsora vagy kényeztető, villás reggeli lesz belőle. Gyakorlatilag bármilyen, hűtőben maradt finomsággal megtölthetjük, a határ a csillagos ég. Jól szeletelhető és szállítható, így még a gyerkőcök uzsonnás dobozában is pompás helye lesz.

     

    Hozzávalók 4 személyre:

    kenyérmérettől függően 6-8 vékony szelet kenyér,

     

    Elkészítés:

    Kikenjük vajjal a pite formát (28-30 cm-es), majd kibéleljük vékonyra szeletelt kenyérrel (minden pici lukat befoltozunk falatkákra vágott kenyérrel).

    Rápakoljuk a tölteléket: pl. sonka kockákat, zöldhagyma karikákat, félbevágott koktélparadicsomot. (Vagy bármi mást, ami a hűtőben maradt.)

    Nyakon öntjük a tejszín, felvert tojás és sajt keverékéből álló öntettel (ezt fűszerezzük ízlés szerint, pl. sóval, borssal, őrölt szerecsendióval). A tetejére még egy kis plusz sajtot vagy zöldfűszert halmozhatunk.

    180 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz a pite.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!