Puha, omlós, kívülről ropogós csirkecombok, az utánozhatatlan füst íz aromájával, és a tábortűz varázsával megfűszerezve. Próbáld ki ezt a szaftos és izgalmas joghurt pácot, ha egy kis csavart vinnél a klasszikus grillpácok körébe. Szuperjól működik szárazabb húsokkal, mint pl. csirkemellel is. Grillezésre fel!
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 db csirke alsócomb
- egy hüvelykujjnyi gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk. oregánó
- 1 tk. őrölt római kömény
- 30-40 dkg natúr görög joghurt
- 1 citrom leve
- 1 kk. őrölt chili paprika
- só, bors
Elkészítés:
- A megpucolt gyömbért és fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. Ízesítjük oregánóval, római köménnyel, chilivel, és belefacsarjuk egy citrom levét.
- Ebbe az illatos pácba pakoljuk a megmosott, csontig bevagdosott, sóval, borssal bedörzsölt csirkecombokat, alaposan átmasszírozva őket a páccal. Pihenjenek így a hűtőben legalább 4 órát, de akár egy éjszakát is.
- Vegyük ki a hűtőből a sütés előtt legalább 1 órával, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek. Forró, izzó parázs vagy enyhén még lobogó tűz fölött grillezzük meg mindkét oldalukat ropogósra.
Tippek:
- Akár csirkemellel is megpróbálhatjuk ezt a pácot, mert a joghurtnak köszönhetően finom omlós, és puha lesz a husi.
- A fűszerekkel bátran kísérletezhetünk: ennek a pácnak és a csirkének is nagyon jól állnak az egzotikus ízek, pl. az indiai ízvilág.
Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu