Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Grill csirkecomb gyömbéres joghurt pácban - recept

    Grill csirkecomb gyömbéres joghurt pácban - recept

    Puha, omlós, kívülről ropogós csirkecombok, az utánozhatatlan füst íz aromájával, és a tábortűz varázsával megfűszerezve. Próbáld ki ezt a szaftos és izgalmas joghurt pácot, ha egy kis csavart vinnél a klasszikus grillpácok körébe. Szuperjól működik szárazabb húsokkal, mint pl. csirkemellel is. Grillezésre fel!

     

    Hozzávalók 4 személyre:

     

    Elkészítés:

    1. A megpucolt gyömbért és fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. Ízesítjük oregánóval, római köménnyel, chilivel, és belefacsarjuk egy citrom levét.

    2. Ebbe az illatos pácba pakoljuk a megmosott, csontig bevagdosott, sóval, borssal bedörzsölt csirkecombokat, alaposan átmasszírozva őket a páccal. Pihenjenek így a hűtőben legalább 4 órát, de akár egy éjszakát is.

    3. Vegyük ki a hűtőből a sütés előtt legalább 1 órával, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek. Forró, izzó parázs vagy enyhén még lobogó tűz fölött grillezzük meg mindkét oldalukat ropogósra.

     

    Tippek:

    • Akár csirkemellel is megpróbálhatjuk ezt a pácot, mert a joghurtnak köszönhetően finom omlós, és puha lesz a husi.
    • A fűszerekkel bátran kísérletezhetünk: ennek a pácnak és a csirkének is nagyon jól állnak az egzotikus ízek, pl. az indiai ízvilág.

     

     

    Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!