Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Epres, oreo kekszes túrótorta sütés nélkül - recept

    Epres, oreo kekszes túrótorta sütés nélkül - recept

    Az eper és a túró két jó barát, régóta tudjuk, hogy ők ketten zseniálisan passzolnak egymáshoz mind ízben, mind színben. Ha ezt az egészet megfejeljük oreo keksz darabokkal, sütés nélküli kiadásban, akkor aztán tényleg imádni fogjuk ezt a süteményt, hiszen nemcsak pazar dolce vita élményt ad, hanem pofonegyszerűen össze tudjuk dobni, akár Anyák napjára.

     

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    Krémhez:

     

    Elkészítés:

    Az oreo kekszet ledaráljuk aprítógépben, jól összedolgozzuk a puha (akár folyékony állagú vajjal), és belesimítjuk a tortaforma aljába. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

    A krémhez a túróra reszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk fél citrom levét, majd a cukrokkal együtt jó alaposan áttörjük a túrót egy villa segítségével. Hozzáadjuk a mascarponét, a zselatinport, és összekeverjük (akár egy alacsony fokozatú turmixgép/robotgép segítségével).

    A kekszet durva darabokra összetörjük, és vagy a turmixgéppel keverjük hozzá a krémhez (ilyenkor a túrókrém is átveszi a színét), vagy a végén, fakanállal dolgozzuk el a krémben, így sztracsatellásabb hatást kelt majd.

    Az eperszemek egy részét elfelezzük, és körbedekoráljuk velük a keksz réteg szélét. Ehhez érdemes a tortaformába tenni celofánból egy pántot körbe (hosszú, tortaforma széles csíkot vágunk), így ha kész a torta, óvatosan lehúzzuk a sütiről, és szépen megtartja majd a formáját.

    Az eperdarabokat kívül hagyva, megtöltjük a kekszréteget a krémmel, majd darabolt eperrel és a maradék keksz morzsával díszítjük a tetejét. Tálalás előtt legalább néhány óráig a hűtőben tartjuk.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!