A grillezés elengedhetetlen a nyári hónapok kikapcsolódásához, azonban sok vegetáriánus és vegán étrendű ember számára nehézséget okozhat, hogy húsmentes, kizárólag növényi eredetű vegán ételeket készítsen a grillen. Cikkünkben bemutatjuk a vegán grillezés legfontosabb alapelveit, és megosztunk néhány ínycsiklandó receptet és tippet a tökéletes növényi grillpartihoz. Felfedezhetjük az izgalmas és változatos lehetőségeket, amelyek segítségével nem csak a húsevők, de a vegánok is élvezhetik a grillezést, és az ízletes és egészséges ételek élvezetét!
A vegetáriánus és vegán grillezés számos lehetőséget kínál arra, hogy egészséges és ízletes ételeket készítsünk, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, de mégsem okoznak semmiféle hiányérzetet!
Zöldségek varázsa
- A zöldséges saslik egyszerű, de nagyszerű: a lényeg, hogy különféle zöldségeket grillezzünk meg egy saslikon, majd ezeket ízlés szerint fűszerezzük. A legkedveltebb hozzávalók erre a célra a hagyma, a gomba, a kaliforniai paprika, az édesburgonya, a sütőtök és a cukkini.
- A grillezett padlizsán tekercs egy igazán mutatós étel a vegán kerti partin. A lényeg, hogy kihasználjuk a padlizsán húsos részét, és beletekerjünk finoman fűszerezett quinoát, panírt és apró, ropogós zöldség darabokat. Ezt grillezve megkapjuk a textúrák és ízek tökéletes együttállását, ráadásul nagyon könnyű megsokszorozni, hogy akár egy éhes hadsereget is meg tudjunk vele etetni.
- A vega burger ízletes fasírtját könnyen elkészítheted padlizsán, reszelt sajt, zsemlemorzsa és tojás összedarálásával. De kiválóan illik a “húspogácsába” a brokkoli, a sárgarépa és a zöldborsó is.
Bor: mindenkor
A grillezés esetén a minőségi bor fogyasztása is kihagyhatatlan. A sütögetés és a borozgatás is igazi összekovácsoló tevékenység, legyen szó családról, barátokról, kollégákról. Ennek társaságában igazán lehet élvezni a szabadban töltött időt és a finomabbnál finomabb ételeket. A húsmentes grillpartin nem csak kísérőként használhatjuk fel a bort: más és más receptekhez is tökéletes választás lehet. Többek között áztathatunk tofut, szója szeletet, cukkinit, padlizsánt, tököt, kukoricát, paprikát vagy búzahúst is vörösboros páclében, később meggrillezve őket.
A vegán grillezés izgalmas és változatos lehetőségeket kínál az ínycsiklandó ételek és ízek szerelmeseinek, akik figyelnek arra, hogy milyen ételeket fogyasztanak. Próbáld ki te is a vegán grillezés varázsát, és fedezd fel a lehetőségeket a kozertplusz.hu kínálatával!