Cigánymeggyre jellemző elegáns illatkarakter (enyhén édeskés illatok és virágos jegyek) némi marcipánnal. Ízében komplex, fűszeres, gyógynövényes, rusztikus, határozott, de nem tolakodó magzamattal.
Határozott fajtajelleges illata hamar kinyílik a pohárban. Lime, grapefruit, fehér szirmú virágok tavaszi kavalkádja érezhető, melyet leheletnyi hűvös fanyarság kerekít, fiatalos, lendületes karaktert adva a pálinkának. Ízében a fanyar frissesség vezet, mögötte virágok és kellemes alkohol édesség alkot játékos egyveleget, utóízében a fajta virágos, kissé parfümös jegyei hosszan búcsúznak.
Érett, zamatos gyümölcs felhasználásával készült ez a telt ízű, rövid hordós érlelésnek köszönhetően pici vaníliás, édes fűszeres érzettel díszített pálinka.
Fűszeres, gyümölcsös, végtelenül barackos. Az aszalt és friss gyümölcsön történt (dupla) ágyazási technológia révén tud egyszerre lekváros, friss és citrusos jegyeket csillogtatni. Ízében inkább az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség, mély barack zamat teszi hosszú percekig élvezhetővé. Önmagában fogyasztva desszert után, vagy desszertként ajánlott.
Illatában a kajszira emlékeztető jegyekkel indít, friss baracklekvárral és egy lélegzetnyi citrusossággal. Ízében is emlékeztet a frissen főzött baracklekvárra, melyet enyhén a citrom és grapefruit íze követ a háttérben.
Illatában visszafogottan elegáns, virágillat leheletnyi vaníliás beütéssel. Ízében uralkodik az édes cigánymeggy és a lekvárosság. A hosszan tartó utóíz mellé a meggyre jellemző marcipánosság társul, finom magzamattal harmonizálva.
Aki szereti a francia Calvados-t, annak ez a tétel a kedvence lesz az első pillanatra.
Új tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően kiugrik a pohárból az érlelt alma kellemesen pörkölt, fahéjas-diós jellege. Egyszerre felismerhető benne a citrusos, almás jelleg és a barrique ízvilág.
Mesés virágillat, komplex, gyümölcsös ízvilággal, a klasszikus szilva ellenállhatatlan karakterei, melyek intenzitását a magas alkohol a végletekig fokozza.
Illatában keveredik a komló fűszeressége és az élesztő gyümölcsös jellege. Ízében egyszerre jelenik meg a maláta édeskés karaktere és a komló enyhén citrusos keserűsége, melyet száraz, frissítő kortyérzet követ. Fogyasztása 9-11°C-on javasolt!
Magas alkoholtartalma ellenére inkább a komló citrusos, gyümölcsös és az élesztő fűszeres illata jellemzi ezt az aranysárga sört. Komlózottsága enyhén keserű, de jellegzetes ízt ad a sörnek, ami egy közepesen testes, száraz kortyérzetet eredményez. Fogyasztása 7-9 °C-on javasolt!
Az IPA (India Pale Ale) sörök az 1800as évek óta dobogtatják meg a sörszeretők szívét. Eredetileg azért készítették több
komlóval és magasabb alkoholfokkal kedvenc sörüket a hajóra szálló angolok, hogy megőrizzék minőségét a hosszú tengeri
úton az indiai gyarmatig. Az IPA nem csak kibírta a szállítást, de a kesernyés, testes ízű felsőerjesztésű ale gyorsan népszerű
lett az egész világon.
A Flying Rabbit a legismertebb magyar kraft IPA, főzdénk alapszortimentjének a legmeghatározóbb tagja. A rengeteg tengerentúli Citra és Centennial komló miatt egyszerre vannak meg benne a stílusra jellemző trópusi gyümölcsös és markánsan gyantás, kesernyés ízjegyek, mindez pedig kellemes testességgel párosul. Szárnyalásra született.
A Cyber Rabbit egy klasszikus NEIPA, amit duplán hidegkomlóztunk Citra, Mosaic El Dorado és Centennial komlókkal. Az eredmény pedig egy ködös, zavaros kinézetű NEIPA, selymes és sűrű kortyérzettel. Aromában és ízben is a trópusi gyümölcsök (mangó, papaya) dominálnak. A komplex, érett gyümölcsös aromákat egy kis keserűség és a száraz lecsengés billenti helyre a korty végén.
Visszafogottan komlózott keserűsége teret enged a belga kandiscukor karamellás édességének és a malátás ízjegyeknek. Az élesztőnek köszönhetően jellegzetes banános, mazsolás illatok társulnak a krémes habhoz, melyek egy enyhén alkoholos, kerek kortyérzetet eredményeznek. Fogyasztása 12-16 °C-on javasolt!
Mort Subite Kriek tradicionális belga, meggyes sörkülönlegesség, spontán erjesztéssel készül. Nevét - amely hirtelen halált jelent - egy népszerű belga kocsmajáték záró mozzanatáról kapta.
A rubint vörös telten gyümölcsös sör tölgyfa hordóban történő érlelést és meggyágyon való pihentetést követően válik kategóriájában egyedülállóvá. A speciális erjesztésnek köszönhetően, íze savanykás, melyet tökéletesen kiegészítenek a gyümölcs édes és egyszerre fanyar ízjegyei. Karakteres, de nem nehéz, hiszen mindössze 4 % az alkoholtartalma.
A Desperados Original tequila ízesítésű prémium világos sör, magasabb, 5,9% alkoholtartalommal. Könnyen iható, frissítő citrusos ízvilágával és tequila ízesítésével egyfajta átmenet a sör és a röviditalok között, így tökéletes választás akár szórakozás előtt, akár a buli legintenzívebb pillanataiban.
A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
Magabiztos, sokarcú kékfrankos tartja vállain a bort. Kedves kadarka és szép zweigelt hoznak zamatos gyümölcsöket garmadával, melyeket mosolygós syrah ölel körbe gazdag fűszereivel. Mögöttük testes cabernet franc figyeli bölcs eleganciával az ízek buja játékát.
Kedves Vásárlónk!
Kicsit úgy érzem magam, mint a maratonfutó, aki célba ér és a győztesek gesztusával magasba emeli két kezét. Családunk régóta kacérkodik már az Egri borvidékkel. 1992. évben itt akartunk először pincészetet vásárolni, de aztán egy évvel később Badacsonyban sikerült. 2000-ben az első telepítéseink egyike 23 hektáron itt történt, most 55 hektárral rendelkezünk. 2009-ben területet vásároltunk leendő pincészetünknek, amit 2015-ben kezdtünk el építeni, 2017. évtől pedig már fahordós pincészetünk is működik, és most kezemben az első prémium bikavérünk a saját szőlőnkből, a saját pincénkből. Úgy érzem érdemes volt várni, érdemes volt kivárni ezt a bort. Bikavérünket a legjobb vörösbort adó fajtákból, Kékfrankosból, Merlotból,Cabernet Sauvignonból és Francból, és Blauburgerből házasítottuk. A nagy fahordós érlelés mellett a bor friss és gyümölcsös maradt. A fekete szeder íze, illata izgalmasan párosul a szilvalekváréval. Fogyasztását szobahőmérsékleten vörös húsokhoz vagy az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Kedves egészségére!
Az első csepp a villányi vörösek világából kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása, mely örömet csempész életünkbe.
Ez a bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit. Kétévig érett fahordóban. DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor.
DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor (Portugieser) A hagyományos villányi fajta, amelynek nagy rajongó tábora van. A mindennapok borának mondják, de nagyon különleges bort ad. A Tiffán’s Portugieser alapanyagát több dűlőben, a Jammertal-ban, Sterntal-ban, a Várerdőben és Ördögárokban szüretelik. Lágy, virágos fűszeres bor az eredmény.
A Ria-Ria-Hungaria buzdítást most kedvenc Extra Dry pezsgőtök teszi teljessé, mert ünnepelni nem csak egyféleképpen
lehet.
Lehet derűsen, lehet elegánsan, de mindenképp másképp, mint mások.
Akár hangosan, akár visszafogottan szurkolunk, koccintsunk minden magyar sikerre stílusosan!
Hozzuk közösen divatba a pezsgős ünneplést!
A Hungaria Extra Dry válogatott alapborainak palackban történt erjesztése és érlelése során keletkezett finom bukéjának
köszönhetően vált a száraz pezsgő híveinek egyik legkedveltebb italává.
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.