SZŐLŐ NÉLKÜL NINCS MULATSÁG |
Ősidők óta elképzelhetetlen bármilyen fesztivál, vigadalom, étel- és italkóstoló szőlő nélkül. Az ősz szelét hozza el ez a nagy szemű, édes, ropogós gyümölcs, amely már a görög mitológiában is jelentős szerepet játszott. A szőlő fogyasztása kimondottan ajánlott, hiszen frissítő, tápanyagban dús, értékes élelmiszer. Maga a gyümölcshús illetve lé is rendkívül gazdag tápanyagforrás, ráadásul a szőlő héjában és magjában antioxidánsok és ásványi anyagok találhatóak. Mindemellett az egyik leghatékonyabb lúgosító gyümölcs, segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt. Fehér- és rozészőlőből gyümölcssaláta, leves vagy mártás egyaránt készülhet, de sültek mellé köretként is tálalhatunk zamatos szőlőszemeket. A friss csemegeszőlő pedig dióval, bármilyen kéksajttal és vegyes salátával keverve, kevés borecettel meglocsolva tökéletes őszi harapnivaló lehet. MEGNÉZEM A SZŐLŐKET |