Napsütés, Vízpart És Jéghideg Dinnye

Napsütés, Vízpart És Jéghideg Dinnye post thumbnail image

Görögdinnye, az ősi vízforrás

Tudtad, hogy a görögdinnye 92%-a víz? Mindemellett fontos vitaminforrás, hiszen A-, B1-, B6- és C-vitamintartalma magas. De nem csak egészséges, hanem nagyon finom is, az egyik legkedveltebb nyári gyümölcsünk! Tény, hogy nyersen, lehűtve fogyasztva a legtökéletesebb, de sokféleképp fel is használhatjuk ezt a finomságot. A görögdinnyeleves egyre közkedveltebb gourmet étel, továbbá héjából akár lekvárt, a kisebb, éretlenebb darabokból pedig savanyúságot is készíthetünk.

GÖRÖGDINNYÉT SZERETNÉK!

Ezt a sárgadinnyét ne hagyd ki!

A jellegzetes illatú és ízű nyári gyümölcs bővelkedik ásványi anyagokban, magas káliumtartalmának köszönhetően vízhajtó hatással is rendelkezik. Számos jótékony tulajdonsága miatt fogyasztása – elsősorban nyersen – felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt a szezon végéig akár minden nap ajánlott. A sárgadinnye-sonka kombinációt szinte mindenki ismeri, de emellett turmixban, lefagyasztva jégkrémként, vagy vaníliafagylalttal tálalva is mindenki kedvence lesz.

Már a Balatonon és a Velencei tó környékén is házhoz rendelheted őket!

SÁRGADINNYÉT SZERETNÉK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post